Tudatos döntés

„Az Isten irgalmára kérlek tehát titeket, testvéreim, hogy okos istentiszteletként szánjátok oda testeteket élő és szent áldozatul, amely tetszik az Istennek; és ne igazodjatok e világhoz, hanem változzatok meg értelmetek megújulásával, hogy megítélhessétek: mi az Isten akarata, mi az, ami jó, ami neki tetsző és tökéletes.” 
Róma 12:1-2.

Túl vagyunk a 2012-es Olimpián. Voltak nagy pillanatok, no meg szomorúak is. De örömben is lehetett részünk. Ha megfigyelted a versenyzőket, egyetlen egyet sem találtál, aki ne tett volna fel mindent a győzelemre. Mennyi előkészület, gyakorlás előzte meg ezt a néhány napot! Ezek a versenyzők mindent megtettek a győzelemért. Aztán közülük hatan aranyérmet kaptak, ketten második, és hárman harmadik helyezést értek el a magyarok közül. (2012. augusztus 8-i állapot)
A fenti Ige ennél sokkal jobb hírt közöl. Ha odaszánod magad teljesen, ha nem igazodsz a világ elvárásaihoz, ha engeded, hogy gondolkodásod megújuljon, hogy mást tarts értékesnek, mint ami a divat, ha csiszolod ítélőképességedet, keresed az EDZŐ minden akaratát és vágyát, akkor nem csak lehetséges, hanem biztos az aranyérem. Sőt nemcsak egy kis érem, hanem egy egész aranyból, drágakőből épült város, egy csodálatos otthon, ahol nem lesz csalódás, meg kudarc, és könny, meg elválás. Nos, mit szólsz? Érdemes? NEM érdemes csak úgy ímmel-ámmal készülni a nagy megmérettetésre, de érdemes MINDENT beleadni. Érdemes teljes odaszánással, odafigyeléssel, a NAGY EDZŐ akaratának megfelelően küzdeni.
A győzelem nemcsak egyeseké. Hanem a tiéd is lehet. Tedd oda magad még ma! Hidd el, megéri!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

Gyakorlati teológia