Te is hazatalálsz...

„Ne nyugtalankodjék a ti szívetek: higgyetek Istenben, és higgyetek énbennem. Az én Atyám házában sok hajlék van; ha nem így volna, vajon mondtam volna-e nektek, hogy elmegyek helyet készíteni a számotokra? És ha majd elmentem, és helyet készítettem nektek, ismét eljövök, és magam mellé veszlek titeket, hogy ahol én vagyok, ott legyetek ti is.”
János evangéliuma 14:1-3

Vágyunk mindannyian valami jobb, valami igazi után. Egy otthon, amit igazán annak mondhatsz, ami a tiéd, és nem kell félni attól, mikor teszi rá mérettelen kezét az egyik-másik pénzintézet. Ahol biztonságban vagy, saját ízlésed szerint alakíthatod, és ahol együtt lehetsz azokkal, akiket igazán szeretsz.

Egy hely, ahol nem fenyeget semmiféle válság. Egy hely, ahol nincs többé búcsú és Isten hozzád. Egy hely, ahol nincs többé különbség ember és ember között, és ahol a régi eszmék makulátlanul élnek az ott lakók szívében. Egy hely, ahol te szereted a másikat, és ő is így viszonyul hozzád. 

Ott nem sül ki soha sem rossz abból a jóból, amit elterveztél, és nem kell fájdalommal kérned a sűrű bocsánatokat, mert már nincs miért. Ott soha nem lesz kimerülten fáradt hétfő, mélabús szerda, hiába váró csütörtök. Soha nem mész majd végig azzal az üres érzéssel a szívedben az utcán, hogy te nem ide tartozol. Nem lesz már magányos tömeg, nem lesz már érdektelenség és fásultság az arcokon. Véget ér ez az önpusztító élet, kórházakat és gyógyszertárakat sehol sem fogsz találni, és már nem lesz olyan hely, ahova fel kellene tenni az írást: Feltámadunk!

Mert már megtörtént a csoda, és megkezdődött az örökkévalóság. Nem lesz már szükség erre a reményre, hiszen a küzdelemnek vége, a Jó győzött a Gonosz felett, és vég nélküli uralma téged is vár: gyere haza, Barátom.