Példakép

„Én pedig és e gyermekek, akiket az Úr adott nekem, intő jelek vagyunk Izráelben a Sion-hegyen lakó Seregek Urának akaratából.”
Ézsaiás próféta könyve 8:18

Tudósok, híres orvosok, hazafiak, emberek, akik letettek valamit az asztalra, és sokan példaképként néznek rájuk. Filmsztárok, énekesek, akiknek posztereivel a tinivilág szobája van tele, és áradozva nézik őket, hogy bárcsak olyanok lehetnének, mint ők. 

Most nyugodtan hátradőlsz a fotelben, hogy téged ez a veszély nem fenyeget. Mármint nem az, hogy példaképeket keress magad számára, hanem, hogy példaképként kerülj a kamerák kereszttüzébe. Pedig, barátom, valahol te is példa vagy. 

Példa vagy a barátaid, olykor a szüleid előtt is. Példa vagy a gyermeked előtt, aki a pillanat törtrésze alatt leutánozza szokásaidat, viselkedésedet, modorodat. Példa vagy a munkatársaid, ismerőseid, rokonaid előtt, és ez ellen nem tehetsz semmit. 

Akaratlanul is néznek téged, hogyan reagálsz például egy kényes szituációban? Mit lépsz, amikor valaki más hibájából, vagy épp a sajátodból kerültél egy nem túl kívánatos helyzetbe? Hogyan éled át életed magaslatait és mélységeit, hogyan hordozod a terheket és az örömöket? Hogyan barátkozol, hogyan viselkedsz társas kapcsolatban, hogyan viszonyulsz utódaidhoz egy fárasztó nap után? És hogyan beszélsz, vélekedsz Istenről?

Mindez példa az emberek előtt, mely a mérleg serpenyőjét könnyedén egyik vagy másik irányba billentheti át. Nem egy elhagyatott, lakatlan szigeten élsz, ahol csak magaddal kell törődnöd. Kapcsolatok vesznek körül az élet minden színterén, és felelős vagy azért, ahogy élsz. 

Isten ma reggel arra hív téged, hogy legyél jel, az Ő jele az emberek előtt. Téged, a reakcióidat látva, szavaidat hallva billenjen a mérleg jó irányba, és ismerje meg mindenki az Isten jóságát!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet