Mennyei szó

"Hang hallatszott a felhőből: 
- Ez az én Fiam, akit kiválasztottam, reá hallgassatok!"

(Lukács evangéliuma 9:35) 

Milyen jó lenne, ha ma is ilyen egyértelmű lenne minden: Isten szól a mennyből és mi tudunk mindent... Csakhogy a mennyei szót félre is lehet érteni, ha mi így akarjuk. 

Ma sem bonyolultabb semmi, mint Jézus idejében. Isten szólt a mennyből, ma szól a Biblián keresztül. Akkor az isteni hangot félremagyarázták - az ellenzék szerint mennydörgés volt - ma is sokan keresik a hibákat és a félreértenivalókat a Bibliában, pedig ma is egyértelmű és világos.

Ha Isten megszólal, mi emberek szándékosan nem értjük, ha pedig nem szól, azt mondjuk rá, hogy elhagyott minket. Ezért Isten úgy döntött, hogy szól, de rangrejtve, egy képek nélküli fekete vastag könyvön keresztül, nem az érzelmeinken, hanem az értelmünkön át az egész emberhez.

Ha Isten mindent megtehet - márpedig nincs kétség felőle, hogy minden jót megtehet -, akkor miért nem a mennyből szól, miért egy "képtelen" fekete könyvből kell nekünk kihunyorogni a válaszokat? Azért, mert Sátán megpróbálna hamis üzeneteket küldözni az emberiségnek Isten hangján. Ezért nem a szenzáció, hanem az egyszerűség módszerét választotta Isten, hogy ilyenformán juttasson el fontos információkat az emberiségnek. 

Ma sok a hamis üzenet, ami látszólag az égből jön, valójában viszont nem Istentől származik. Ha Isten üzen, akkor biztosan nem fog a Biblia üzenetével ellentéteset küldeni, hanem csupán megmutatja az embernek, hogy ne higgyen senkinek, hanem keresse meg a válaszokat a Bibliából. 

Lehet, hogy ez nem elég kreatív, de mindenképpen biztonságos. Ez ma a mennyei szó.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet