Isten népének szombatja


„Annakokáért megvan a szombatja az Isten népének. Mert a ki bement az ő nyugodalmába, az maga is megnyugodott cselekedeteitől, a miképpen Isten is a magáéitól,”(Zsidókhoz írt levél 4. fejezet 9-10. vers)

Mai zaklatott és túlhajszolt világunkban, mindannyian vágyunk egy kis lazításra, pihenésre, amikor kiléphetünk végre a megszokott hétköznapi teendők sűrűjéből és azokkal és azzal törődhetünk, amit igazán szeretünk.

Mégis oly sokak számára mindez megvalósíthatatlan álom csupán, hiszen oly gyakran hallom: - Milyen jó nektek, adventistáknak! Minden héten ott a szombat. S ilyenkor mindig visszakérdezek: Miért a ti naptárotokban hat napos hetek vannak? Kivették a szombatot?

A Szentírás első lapjai (1Móz.2:1-3) és a Tízparancsolat (2Móz.20:8-11) is arról tanúskodnak; a szombat nem más, mint Teremtőnkre és teremtettségünkre való emlékezés napja. Olyan ez, akár egy születésnap. Éppen ezért a bibliai nyugalomnap, mint ahogy a születésnapunk sem változtatható meg. S mi teszi olyan különlegessé?

Nem más, minthogy Isten ezt a napot veled szeretné tölteni. Sok meglepetéssel készül hétről hétre. Az Igéből, és a közösségen keresztül szeretne bátorítani, tanítani, vigasztalni, figyelmeztetni. Kifejezni feléd, hogy fontos vagy számára.

Mert a szombat igazi áldása, nem magában a napban, és nem is benned van, hanem abban, hogy elfogadod Őt, és az általa készített ajándékokat.

Figyelj tehát! Légy készen!

Már csak kettőt kell aludnod és Jézus meglátogat, hogy elhalmozzon ajándékaival. 

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

Gyakorlati teológia