Isten népének szombatja


„Annakokáért megvan a szombatja az Isten népének. Mert a ki bement az ő nyugodalmába, az maga is megnyugodott cselekedeteitől, a miképpen Isten is a magáéitól,”(Zsidókhoz írt levél 4. fejezet 9-10. vers)

Mai zaklatott és túlhajszolt világunkban, mindannyian vágyunk egy kis lazításra, pihenésre, amikor kiléphetünk végre a megszokott hétköznapi teendők sűrűjéből és azokkal és azzal törődhetünk, amit igazán szeretünk.

Mégis oly sokak számára mindez megvalósíthatatlan álom csupán, hiszen oly gyakran hallom: - Milyen jó nektek, adventistáknak! Minden héten ott a szombat. S ilyenkor mindig visszakérdezek: Miért a ti naptárotokban hat napos hetek vannak? Kivették a szombatot?

A Szentírás első lapjai (1Móz.2:1-3) és a Tízparancsolat (2Móz.20:8-11) is arról tanúskodnak; a szombat nem más, mint Teremtőnkre és teremtettségünkre való emlékezés napja. Olyan ez, akár egy születésnap. Éppen ezért a bibliai nyugalomnap, mint ahogy a születésnapunk sem változtatható meg. S mi teszi olyan különlegessé?

Nem más, minthogy Isten ezt a napot veled szeretné tölteni. Sok meglepetéssel készül hétről hétre. Az Igéből, és a közösségen keresztül szeretne bátorítani, tanítani, vigasztalni, figyelmeztetni. Kifejezni feléd, hogy fontos vagy számára.

Mert a szombat igazi áldása, nem magában a napban, és nem is benned van, hanem abban, hogy elfogadod Őt, és az általa készített ajándékokat.

Figyelj tehát! Légy készen!

Már csak kettőt kell aludnod és Jézus meglátogat, hogy elhalmozzon ajándékaival.