Mi lesz veled harcos?



„Ama nemes harcot megharcoltam, futásomat elvégeztem, a hitet megtartottam. Végezetre eltétetett nékem az igazság koronája, melyet megád nékem az Úr ama napon, az igaz Bíró. Nemcsak nékem pedig, hanem mindazoknak is, akik vágyva várják az ő megjelenését.” 2Tim.4,7-8.




Mostanában egyre többször visszatérnek az emlékek életem nagy eseményeiről! Amikor az ember megér egy bizonyos kort, elgondolkodik azokról a dolgokról, amely vele történtek és eszébe jutnak azok a személyek, akik hatással voltak rá. Vannak közöttük olyanok, akik már nem élnek, vagy időközben megváltozott velük a kapcsolatom, de mindenképpen befolyással voltak sorsomra! Elgondolkodom azon is, hogy mi lett volna ha….? Sokszor érünk életünk kereszteződéseihez, amelyek meghatározzák jövőnket, sőt még örök sorsunkat is!

Hatalmas harc folyik értünk! Ez a háború „nem test és vér ellen” van, hanem a lelkünkért! Kié vagyok? Kivel foglalkoznak gondolataim? Kinek engedelmeskedem? Itt dőlnek el a dolgok!
Pál apostol élete végén írta e levelet szeretett „fiának” Timóteusnak. Ahogy összegezte múltját, rádöbbent arra, hogy sok hibát követett el régen! Élete nem volt mindig Isten kezében! Sok esetben nem engedte, hogy vezesse az Úr! De mindez nem számít! A végeredmény fontos! Az, hogy a nehézségek ellenére is, de megtanulta megismerni Isten hangját és engedelmeskedni neki…. Neki már jó! Vége a küzdelemnek! Nincs többé harc, nincs többé bukás, de van egy biztos tudat! „Eltétetett nékem az igazság koronája”! Milyen megnyugtató érzés, ha valaki így látja! Egy bizonyosság, hogy nem harcoltam hiába!

És Te? 
Hol tartasz a küzdelemben? Nem tudom, hogy mit éltél át mostanában. Nem tudom, hogy milyen küzdelmeid vannak. De egyet tudok! Az a Jézus, aki elhívott a szolgálatra, az a Jézus bízik benned! Nem a véletlenek összefüggéstelen láncában zajlik az életed, hanem Isten látja az erőfeszítéseidet, látja az odaszánásod, és ott van melletted! Jézus és Te jó csapat vagytok! Vele biztosan célba érsz! Ebben a nagy küzdelemben, ami érted folyik, győztes leszel, ha fogok Megváltód átszegzett kezét és el nem engeded azt! Ne csüggedj, ha egy-egy kisebb csatában elbuksz, mert a háború még nincs elveszítve! Sőt! A győztes oldalán kell küzdened! Fel a fejjel, nem fogsz veszíteni!

Mi lesz veled harcos? Egy szép jövő vár rád Jézus mellett! Akkor majd megkapod az igazság koronáját, amelyet a fejedre helyeznek, mint győztesnek! Akkor majd minden jó lesz, és eszedbe sem jut, hogy néha nagyon kevésen múlt, hogy majdnem elveszíteted a harcot…
Kormos Tivadar

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet