Megtérés, keresztség

Péter így válaszolt: "Térjetek meg, és keresztelkedjetek meg valamennyien Jézus Krisztus nevében, bűneitek bocsánatára, és megkapjátok a Szentlélek ajándékát.”
Apostolok cselekedetei 2:38.

Biztosan találkoztál már te is emberekkel, akik elsírták válladon bajukat: ’Nem tudom, mit csináljak!’ ’Halvány fogalmam sincs, hogy most mit tegyek!’ Merted-e mondani nekik azt, amit az imént olvastál? Tudod Barátom, a válasz egyértelmű: Térj meg, keresztelkedj meg az Úr Jézus nevében, aztán majd a Szentlélek megmutatja, mit kell tenned. Olyan lehetetlennek tűnik ez. Nem igaz? Pedig akkor, ott, 2000 évvel ezelőtt is abszurd volt. Péter és barátai elrejtőztek az emberek elől, hisz gúny tárgya lettek. Jézus meghalt, nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Követőit üldözték, gúnyolták. Minden okuk megvolt a rejtőzködésre.
Aztán hirtelen történt valami. Kiáradt a Szentlélek – és előjöttek az apostolok rejtekhelyükről. Bátorságot kaptak. Erőt nyertek. És bizonyságot tettek. Arról a Jézusról, akit a zsidók minél előbb el akartak felejteni. És csak mondták és mondták, hogy mit tett ez a Jézus. Hogy megváltoztatta életüket. Gondolkodásmódjukat. Új reményt adott nekik.
A hallgatók először csak legyintettek. Továbbmentek. De aztán ugyanaz a Szentlélek, aki az apostolok szívében dolgozott – megállította őket. Odajöttek. Hallgattak. Elgondolkodtak. Majd felkiáltottak: Ez az! Ez hiányzik az én életemből is! A megbizonyosodás! A tapasztalat! Az elkötelezettség! Mit csináljunk atyámfiai? Van még remény számunkra?
Péter válasza: Igen, van. Térjetek meg! Forduljatok el eddigi életmódotoktól. Keresztelkedjetek meg! Kezdjetek tiszta lappal. Bánjátok meg bűneiteket! És ti is erőt nyertek. És megváltozhat a Ti életetek is.
Ennyire egyszerű?
Ennyire egyszerű!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

Gyakorlati teológia