Hol van Ő?

„Erre megkérdezték tőle: Hol van a te Atyád? Jézus így válaszolt: Sem engem nem ismertek, sem az én Atyámat: ha engem ismernétek, Atyámat is ismernétek.”
János evangéliuma 8:19

Valaha a távoli ismeretlenek között ült, mint akiről nem is tudod, hogy létezik. Aztán esemény eseményt követett az életben, és így került egyre előrébb. Már a valahol látottak között ült, és várta, mikor és hogyan kerülhet közelebb hozzád. És amikor eljött ez a pillanat, néhány percre arra a helyre került, akinek gondja van rád, és törődik veled. 

Sajnos az élet negatív tapasztalatai hamar kitessékelték onnan, és egy gyermekkori emlék valakiről, aki meghatározó volt számodra, teljesen eltorzította milyen is az, aki megteremtett téged. Olyannak láttad, mint akinek folyamatosan meg kell felelni, hogy szeressen, és kész azonnal villámmal sújtani, ha másként mersz gondolkodni.

Majd egy mélyrepülés következtében összeomlott minden, mint egy kártyavár, és neked újra kellett építened Isten képét a szívedben, az Ő képét, hogy milyennek is látod a Mindenhatót. És bármenyire is kétségek között vívódtál és összetörtnek érezted magad, tudtad, ezen az úton kell tovább menned: Isten felé. 

Az igaz Isten felé, aki Jézus Krisztuson keresztül a leghitelesebben mutatkozott be az egész teremtett világnak. Az élő és gondviselő Isten felé, aki kész lehajolni a sárban fekvő emberhez, és kész felemelni őt, új utat mutatva számára. 

És te azóta is haladsz ezen az úton. Néha könnyű, néha piszkosul nehéz. Néha minden világos, mint a napfény, máskor pedig csak az áthatolhatatlan miértek rengetege vesz körül. De egy mindig biztos, Ő ott van melletted, és vezet lépésről lépésre a valóság felé.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet