Ne csüggedj! Nézz felfelé!

Tekintsétek meg a liliomokat, mimódon növekednek: nem fáradoznak és nem fonnak; de mondom néktek: Salamon minden ő dicsőségében sem öltözött úgy, mint ezek közül egy.” Lukács 12,27.


Ilyenkor tavasszal csodálatos a természet! Minden olyan szép! Ragyog a nap, zöldellnek a fák, és különböző színekben virulnak a növények! A tél mozdulatlansága után minden újjá éled és az ember lelke szinte megújul a zord hideg után.
Jézus ezért mondja, hogy ne aggódjunk. Ahogy a téli tájat nézve senki sem gondolná, hogy ilyen csodálatos lesz a tavaszi újjáéledés, így nekünk sincs miért aggódnunk akkor, amikor nem úgy alakulnak a dolgok, mint hogy szeretnénk.

Sokszor az élet tele van meglepetésekkel. Hasonlóan a tél rideg valóságához, mi sem tudjuk elképzelni, hogy jól fognak alakulni körülöttünk, Jézus mégis biztat, hogy higgyünk neki! Ő a legrosszabb helyzetből is jót tud kihozni, ha rá nézünk és nem a körülöttünk lévő sötét felhőkre. Nézz felfelé! A nap ragyog az égen, még akkor is, ha nem látod! A rossz dolgok elmúlnak, de nem attól, hogy felettébb aggódnál! Azt veszed észre, hogy csak úgy „magától” minden a helyes mederbe kerül. Függetlenül Tőled és attól, hogy mennyit sírsz, megoldódnak a problémák… A liliomok sem tesznek semmit azért, hogy ilyen szépek! Csak úgy, „magától”… Mi emberek mindent elrontunk, de a mi szerető Istenünk ott áll mellettünk, és segít nekünk. Nem mintha megérdemelnénk, de erőt ad minden helyzethez, és segítséget minden mennyiségben.

Ezért ne aggódj, ne csüggedj! Nézz fel ma is Istenedre! Ő keres Téged és vágyik arra, hogy közelebbi kapcsolatba kerülj Vele! Most… mit válaszolsz?

Kormos Tivadar

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet