Élő víz

"... de aki abból a vízből iszik, amelyet én adok neki, soha többé meg nem szomjazik, mert örök életre buzgó víz forrásává lesz benne."

János evangéliuma 4:14

Akkor örülsz a víznek, ha szomjas vagy.

Ahhoz, hogy igyál abból a vízből, melyet Jézus ad, szomjasnak kell lenned.

Ha a jó forrásból iszol, soha többet nem leszel szomjas - másfajta vízre.

Egy samáriai - nagyrészt a saját élete miatt megvetett - asszony hallotta ezt az ígéretet. Azt hitte, nem kell többet Jákób kútjához járnia meríteni. De Jézus nem vezetékes vízről beszélt, hanem arról, ami a szívből fakad és nem csak ebben az életben, hanem az örökkévalóságban is használható.

Mi gyakran várjuk Jézustól, hogy segítsen nekünk valami nagy feladat megoldásában, hogy nekünk könnyebb legyen az élet. De Jézus nem rövidtávon segít, hanem az örökkévalóságot szem előtt tartva.

Elfáradtál? Kiapadt az összes tartalékod? Nemcsak kiapadt, hanem porzik is az edény alja? Szükség lenne egy nagy reparálásra, hogy legalább a nulláig eljuss? Nincs erőd a továbbfolytatáshoz? Akkor figyelj!

Jézus vizet kínál! Folyamatosan megújulót! Sőt nem csak a vizet ígéri, hanem magát a kútfőt! Nem egy pohárral, hanem egy egész víztoronnyal! Soha ki nem apadó, mindig tiszta, mindig friss, mindenki számára elérhető.

A samáriai asszony meghallotta, furcsállta, de elfogadta és igényelte. Soha többet nem szomjazott más vízre. Megkapta és továbbadta.

Tegyük mi is ezt együtt - és mi, szomjazók, tartsunk össze!