Szívbéli öröm 2012

Jeremiás 15,16


„Ha szavaidat hallattad, én élveztem azokat; a te szavaid örömömre váltak nékem és szívemnek vígasságára; mert a te nevedről neveztetem oh Uram, Seregeknek Istene!”

Károli fordítás

Örültünk az ünnepnek. A csillogásnak, a jó társaságnak, a kedvenc ételeinknek és az ajándéknak. A vigalomnak, a közös játéknak, a képeslapokon megjött köszöntéseknek, a szeretetnek, a családnak.

Örültünk az újévnek. Az új reménynek, a felmerülő új lehetőségeknek, hogy minden rossz ellenére mégis van tovább. A mindennapok újrakezdődő, nyugalmat hozó rutinjának. Örültünk, hogy egy kicsit minden megváltozott, mert az egyes után most már a kettest írjuk.

De vajon megmarad-e, tartós lesz-e az örömünk? Nem szárítják-e ki a monoton hétköznapok, az újra viharfelhőként tornyosuló gondok sokasága? Eljutott-e hozzánk a szívbéli öröm? Találkoztunk-e igaz, meg-megújuló forrásával? Megérintett-e bennünket is az Isten élő Szava?

Ha igen, akkor tudhatjuk ezt abból, hogy megváltozott az életünk, megváltozott a gondolkodásunk, napjainkban jelen van a jókedv, a derű.

Ha nem, akkor se csüggedjünk! Mert a mi drága, jó Atyánk nem csak az ünnepben jön közel hozzánk. Az Ige, Isten írott szava, a Szentírás mindennapi örömünk forrása lehet, ha élünk vele. A Biblia által Urunk kész szólni hozzánk. Csak elő kell vennünk, elég csak olvasnunk, az új örömhöz elég csak imádkoznunk.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

Gyakorlati teológia