Add át terhedet az Úrnak!


"Vesd az Úrra terhedet, és ő gondot visel rád! Nem engedi sohasem, hogy ingadozzon az igaz."
Zsoltárok könyve 55:23

"Bizalom" "hit" "Isten". A blogunk jobb oldalán található címkefelhő szerint jó ideje ezek a kulcsszavai a reggeli gondolatoknak. Talán csak véletlen, vagy tényleg erről szól a Biblia üzente?

 Higgyünk, bízzunk Istenben! Olyan egyszerűnek tűnik, olyan mindennapos kifejezések ezek keresztény körökben. Mégis, gondoljuk át újra ezt a kérdést, ahogy Dávid zsoltára is erre hív!

Miután hosszasan felsorolja gondjait-bajait, azt üzeni: vessük gondjainkat az Úrra, és a ő gondot visel rólunk. Jézus a Máté 11:28-ban arra bátorít, hogy menjünk hozzá, akik megfáradtak és megterheltek vagyunk, hogy megnyugvást adhasson lelkünknek.

Jézus tudja, hogy vannak, és lesznek nehézségeink. Emberi formában hozzánk hasonlóan megtapasztalt mindenféle kísértést és kihívást. Folyton támadták, életére törtek, szövetkeztek ellene, elárulták, megtagadták, mégis békessége, nyugalma megingathatatlan volt. Nem gondolta, hogy majd ő megoldja a problémákat, hanem ahogy nekünk is kell(ene), mennyei Atyjához fordult vezetését, erőért. Amíg mi is engedelmeskedünk Istennek, bízunk benne, hűségesek vagyunk hozzá, nyugodtak lehetünk, mert ő hordozza terheinket. És ha már rábíztam magam, valóban nincs miért aggódnom.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet