Isten az utak királya


"Minden te utaidban megismered Őt; akkor ő igazgatja a te utaidat."
Példabeszédek könyve 6:3

Ismeretlen utakon keressük a megszokottat, de ránk emeli kalapját a „semmihez sem hasonló” embere és Valami más lesz. Szokatlan és kétségbeejtő érzés lesz úrrá az emberen, amikor szembetalálja magát azzal, amiben csak az álmaiban hitt, hogy létezik.

Olyan ez mint, amikor a Mikulásban csalódott gyerek kisírt szemeivel felnéz az apjára, és egy halvány mosoly átillan az arcán, mert szereti akárki ki is most már az ajándékozó. Az a Mikulás, aki minden pillanatában ott van életünknek, mert Atyánk mindenhova elkísér.

Van úgy, hogy nem értjük miért kopogtat az a Valami az ajtónkon… Bármennyire is jó válaszokat próbálunk adni magunk alkotta kérdéseinkre, mégis egy halom kérdéssel maradunk magunkra hagyatva. Aztán a csendben, mosolyra húzva szánk teljes lényünkkel belesimulunk Annak a tenyerébe, Aki úgyis mindent tud az egészről.

Látja előre mi lesz velünk, és egy erőteljes mozdulattal belekarolhatunk izmos karjaiba. Onnantól kezdve oly mindegy, hogy mi lesz a történet vége, mert Ő velünk halad az úton. Azon az úton, amelyre lábunkat helyezte és kijelölte számunkra az irányt.

Próbálkozhatsz a kitérő körökkel, és sírhatsz krokodilkönnyekkel elfelejtett álmaid felett, és érezheted úgy, hogy sose lesz másképp, egyszer majd rácáfol az élet… Az összedőlt elméleteid kártyavára fölé meredő arcodra ránevet a szivárvány és hirtelen lelkedbe hasít a fájdalom: nem volt igazad.Hazugságokat beszéltél be magadnak, és az emberek elferdített mondataira hallgattál éveken keresztül, és elhitted magadról, hogy csak egy pont vagy a végtelen egyenesen, és senkinek nincs rá szükséged…

Amikor ott voltak melletted a Barátok, a családod és ezernyi rád mosolygó Ismeretlen, akiken keresztül Isten arcul csókolt és rakoncátlan tincseid simára vasalta. Görcsös és jéghideg ujjaid egyszer csak olvadásnak indulnak, mert lehajolt és átölelt téged az Isten. Ilyenkor belenézel a tükörbe, és azt kérdezed magadtól: minek is? Pont én?- ugyan már ezt csak álmodod, hogy veled történik meg. Az élet nem arról szól, hogy a dédelgetett álmaink min. egyszer valóra válnak, az csak a királykisasszonyok és hercegek világában létezik, és mégis Veled történik valami megmagyarázhatatlan, amitől módosított lelki-és testi állapotokat élsz meg.


Az igazság az, hogy amikor Isten a kezébe veszi az irányítást, minden olyan hihetetlenül gyors tempóban zajlik, és nem tehetsz semmit ellenne, csak engeded, hogy megtörténjen. Mert minden út végén ott vár az Isten! Ismerj ma rá arra az Istenre, aki mindenek mögött és felett áll! Lásd, hogy mindent Ő irányít a nagy világban!
csalamirenata

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet