A tökéletes világ

„És az Isten eltöröl minden könnyet az ő szemeikről; és a halál nem lesz többé; sem gyász, sem kiáltás, sem fájdalom nem lesz többé, mert az elsők elmúltak.”
(Jelenések könyve 21. fejezet 4. vers)


Mindig, mikor ezt a Bibliaverset olvasom, elönt a vágyakozás, hogy milyen jó lenne már ott lenni, abban a tökéletes világban, ahol végre szemtől szembe találkozhatok Jézussal, végre megérinthetem és átölelhetem.

S valószínűleg ezzel az érzéssel nem vagyok egyedül. Hiszen minél inkább láthatjuk és érezhetjük bőrünkön a bűn kiteljesedését, Sátán tombolását, melyet a próféciák hirdetnek, annál jobban vágyódunk a bűntelen világ után.

Új ég, új föld, új, örök élet...

Mindenki szeretne ott lenni, ahol „a bárány együtt legel az oroszlánnal”, „a fák minden hónapban gyümölcsöt hoznak”, „mit szem nem látott, olyat készített Isten” „A régiek elmúltak”.

De ehhez hozzátartozik az is, amit persze oly sokan nem akarnak figyelembe venni, hogy a régi embernek is el kell múlnia. Bizony, az újföldre csak az ’új ember’ léphet be.

Ahogy Jézus is mondja: „Bizony, bizony mondom néked: ha valaki újonnan nem születik, nem láthatja az Isten országát.” (Ján.3:3)

Így ha szeretnél belépni az Ő országába, kérd Őt, hogy formáljon és alakítson az Ő képmására, hogy téged is jellemezzen Pál írása:

„Azért ha valaki Krisztusban van, új teremtés az; a régiek elmúltak, ímé, újjá lett minden.” (2Kor. 5:17)

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet