Erősít és véd az Úr


Ha szorult helyzetben vagyok is, megtartod életemet. Haragos ellenségeim ellen kinyújtod kezedet, jobbod megsegít engem. Az ÚR javamra dönti el ügyemet. URam, örökké tart szereteted, ne hagyd el kezed alkotásait!
Zsoltárok könyve 138:7-8

Nem olyan régen olvastam egy mesét a kislányomnak, melyben a vándor legény az útja során egy-egy jótéteményért cserébe a megsegített aranyhaltól és egyéb hasonló szereplőtől megkapta az ígéretet, hogy ha baj van és jelez nekik, ők azonnal ott teremnek és segítségére lesznek. Ahogyan a mesékben az lenni szokott, jöttek a veszedelmes helyzetek, melyekből sorra kimentették a csodatévő lények.

Sokan valamilyen talizmánt hordanak magukkal, melytől azt remélik, hogy megoltalmazza őket. Mások önvédelmi technikákat gyakorolnak, fejlesztenek ki, hogy megvédjék magukat. Megint mások náluk erősebb, tehetségesebb emberre bízzák magukat, életüket.

Mi a helyzet velünk? Mi is egyfajta talizmánként akarjuk magunkkal vinni Istenünket, miközben Ő maga nem érdekel annyira? A zsoltáros szavaiból nem ezt látjuk. Sokkal inkább arról a rajongó, tiszteletteljes hódolatról olvashatunk, amely Isten szeretetének folyamatos megtapasztalásából ered. Szeretete, hűsége végtelen, ezért számíthatunk rá minden helyzetben. Nem pusztán azért segít, mert szépen megkérjük rá, hanem mert ez a természete, Ő a szeretet Istene.
Kész vagy ma rábízni magad minden tekintetben?