Utolsó lépések


" Igyekezzetek bemenni a szoros kapun: mert sokan, mondom néktek , igyekeznek bemenni és nem mehetnek." Lukács evangéliuma 13: 24


Jártál már úgy, hogy hiába igyekeztél nem értél oda kapuzárás előtt? Milyen érzés? Csalódottan továbbállsz, vagy döngeted a kaput és nyomod a csengőt? Mit teszel, ha az utolsó határidőt lecsúsztad és nincs más esélyed?

Amikor holnap nem jöhetsz vissza, szörnyű érzés...

Jézus figyelmeztet. Nehogy mindig azon legyél, hogy igyekszem- igyekszem, de végül lekésed a kapuzárás idejét és kívül maradj. Az Isten országáról szóló tanításnak egyik üzenete, hogy sokan lesznek akik kívül maradnak, pedig Jézus kegyelmét ők is megismerhették.

Nem tudom, te, aki ma reggel olvasol, éppen mennyire közel vagy a "kapuhoz", de az biztos, hogy ha reggel is igent kell mondanod Jézusnak, mert ez az egyedüli út az Ő országába...

Ma reggel, amikor belenézel a pénztárcádba és azt látod, hogy a havi fizetésedet már régen elköltötted a számlák és egyéb tartozások miatt, akkor is mondj igent Jézusnak!

Ha már régen volt olyan igazi "lelki" élményed, akkor is mond igent Jézusnak!

Lehet, hogy eddig csak igyekeztél, de mégsem jutottál előre... Talán azért, mert igyekeztél, ahelyett, hogy átadtad volna magad Jézusnak, hogy tegyen veled, amit éppen akar!

A szoros kapu kulcsát Jézus már a kezébe vette, és arra vár, hogy végig fussad az utolsó köröket, de nem saját erődből, hanem Istenéből.

Ma reggel add neki magadat, és meg fogsz lepődni azon, hogy milyen közel is vagy ahhoz a "szoros" kapuhoz!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

Gyakorlati teológia