Hinni akarod Benned!




"A hit pedig a remélt dolgokban való bizalom, és a nem látható dolgok létéről való meggyőződés" Zsidókhoz írt levél 11.1

Elgondolkodtam a mai igén. Miben is hiszek ma, éppen most?! Hiszek abban, hogy 73 nap múlva igent mondok annak, akire éveken keresztül vártam...

Reménykedem abban, hogy megoldódik a táborunk létszámkérdése, hogy két öcsém megtalálja az Istenhez vezető utat. Éppen elmerengek és bele akarok kapaszkodni egy apró szalmaszálba, ami átsegít az előttem tornyosuló "feladatkupacon"!

Mindez kevés, hogy körülírjuk a hit fogalmát, valahogy hiányos. Itt sokkal többről van szó! Bizalom és meggyőződés?! A bizalom több mint egyszerű reménykedés, sokkal inkább vakon látás a jövőbe. Nem tudom a barátom hogyan fog viselkedni 10 év múlva, de bizalmat adok neki, anélkül, hogy látnám előre a jövőt.

Ha igazán hiszek, meggyőződtem a láthatatlanról, nem látom, és mégis biztos vagyok abban, hogy létezik.

Ma, amikor az adott szó nem sokat ér, hanem szerződések, hitelesített másolatok és egyéb papírok tarkítják az életünket a hit, bizalom, meggyőződés alig érthető számunkra kézzel fogható dolgok nélkül.

Ezért van Istennek olyan nehéz dolga velünk, még keresztényekkel is! Próbára akarlak tenni először-mondjuk Istennek, aztán majd meglátjuk. Tegyél valami csodát az életemben, aztán majd hiszek Benned! Hozz le tűzet az égből, jelenj megy, aztán hisszük, hogy tényleg létezel...

Mennyivel másabb lenne a világ, ha minden nap reggelén a következő imádságot mondanánk el:

"Hiszek Benned Uram! Ha ma, nem történnek úgy az események, ahogy azt elterveztem, akkor is megbékélve megyek lefeküdni, hisz úgyis Te tudod a legjobban!

Bízom Benned Istenem, akkor is, ha most nem látom előre, merre vezetsz!

Szeretlek Jézus, még ha ma nem is gyógyítasz meg senkit.

De bízom abban, hogy egyszer, majd teljesen megtudlak ismerni. Addig még futnom kell pár kört, de Veled akarom tenni. Hiszek benned Istenem!




Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

Gyakorlati teológia