Fáradt vagyok….



„Jőjjetek én hozzám mindnyájan, a kik megfáradtatok és megterheltettetek, és én megnyugosztlak titeket. „ Mt.11,28.

Fáradt vagyok…. úgy érzem, hogy minden erőm elhagyott…. jó lenne pihenni egy kicsit, kikapcsolódni, feltöltekezni…. de mikor? Belekerültem a hétköznapok mókuskerekébe, és nem tudok kiszabadulni belőle…. programok, határidők, megoldatlan feladatok… Szerintem, tudod miről beszélek, nem?!

Éppen az ilyen állapotban lévőkhöz szól Jézus! Ha ezek az érzések tombolnak lelkedben, akkor itt az esély arra, hogy ez megváltozzon! Rövidtávon lehet, hogy tud segíteni egy népszerű wellnes program, vagy egy nagy séta a természetben, de az Úr hosszútávon gondolkodik. Azt akarja, hogy egyszer és mindenkorra megoldódjanak ezek a problémáid. Ezért egy olyan receptet ad neked, ami mindenkor „bejön”! Jöjj Jézushoz, aki tud segíteni! Egy nagyon szép gondolatot olvastam a „ReményBlog” nevű internetes oldalon. Egy börtönben lévő elítélt írta: „De mi van azzal az ŰRREL ott benn a szív mélyén? Ugye érezted már? Ugye tudod, miről beszélek? Van egy KULCS, ami beleillik a ZÁRBA. De ahhoz nem lefelé, hanem felfelé kell tekinteni. Fel, a problémák fölé, a gond okozta fellegek, a viharfelhők felé. És térdet kell hajtani. Nincs olyan földi pótszer, ami enyhíteni tudja azt a fajta kínt, amit érzel. Tudom, miről beszélek, hidd el. A lejtőn megállni a legkönnyebben a térdeinken tudunk. Borulj térdre, mielőtt kiborulnál! Én szeretettel - ezt ajánlanám! Nem kell rácsok mögött leélnünk az életünket, mert SZABADSÁGRA lettünk teremtve, elhívva. Ahogy az égi madárkák repkedhetnek láncok nélkül, úgy mi is repülhetünk a SZELEK SZÁRNYÁN.”

Mielőtt teljesen kiborulnál, legjobb lenne, ha leborulnál! Ez egy mindennapi tapasztalatod lehet! Lehet, hogy ma reggel is azt érzed, hogy idegeid felmondták a szolgálatot, és csak egy pici szikra kell és robbansz! Oké, visszatartod az érzéseidet, és még tűrsz! De meddig? Időzített bombaként jársz-kelsz az emberek között. Ne kockáztass! Még ma reggel add át szívedet Jézusnak és hidd el, hogy Ő a megoldás! És persze tedd meg ezt minden reggel…

Kormos Tivadar

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

Gyakorlati teológia