Más dimenziók

" .... Az Úr az én kőszálam, váram és megmentőm, Istenem, kősziklám, nála keresek oltalmat. Pajzsom, hatalmas szabadítom és fellegváram, menedékem és szabadítóm, megszabadítasz az erőszaktól." 2Sámuel 22:2-3


Nézd meg kicsit figyelmesebben a fenti képet! Szikla meg vár, 2in1 változatban. Mekkora szelet bírnak ki? Vagy milyen hatósugarú bomba kell hozzá, hogy a földdel egyenlővé tegye? A szél koptatja a sziklákat, így különböző formákat hoz létre, mint pl. a romániai Kárpátokban a Szfinx, vagy a Babele szikla alakzatok. Na és a bomba? Egyszer lezárták az utat előttünk mert éppen a sziklába alagutat fúrtak és bombával robbantották szét a sziklákat.

Úgy tűnik minden eszközzel el tudunk tüntetni egy sziklát. Ha akarjuk. Még a várak is egy idő után romokká változnak. Ki véd meg, hogy földrengés rázza meg a földet, vagy ha szökőár, vörös iszap és jégeső érkezik? Bármilyen erős legyen egy fal, lesz rajta egy rés és annyi.

Van ez így amikor a lelkemre is gondolok. Ki véd meg, ha... Ha nincs szerelem, nincs társ. Ha nincs már rád többé szükség. Ki akarhat még, ha a legfontosabb döntésedben is kudarcot vallottál? Ki nyitja ki a bezárt ablakot, amikor nem találod a kilincset?! Persze az ember mindenre képes. Vagy ha nem, akkor ott a mentőmellény- Isten, aki segít. De csak akkor jöhet, ha mi már megpróbáltuk és nem jött össze...

Vajon Istennek, csak ez lenne a szerepe? Ha baj van közbelép? Igaz, amit Dávid mond, de azért ennél több köze van az életemhez, nem?

Nemcsak menedék és szabadító, de egy olyan Barát, aki megérdemli az időmet, a pénzemet, és energiámat. Akitől nemcsak elvárok, de adhatok is neki!

Ma reggel nem az a kérdés, hogy ki neked az Isten, meg hogy milyen...hanem az, hogy Te kije vagy az Istennek? Mit adsz ma Neki? És mennyit adsz Neki?!


Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet