Ahol oltalmat találsz...

"Aki a Felséges rejtekében lakik, a Mindenható árnyékában pihen, az ezt mondhatja az ÚRnak: Oltalmam és váram, Istenem, akiben bízom! Mert ő ment meg téged a madarász csapdájától, a pusztító dögvésztől. Tollaival betakar téged, szárnyai alatt oltalmat találsz, pajzs és páncél a hűsége. Nem kell félned a rémségektől éjjel, sem a suhanó nyíltól nappal, sem a homályban lopódzó dögvésztől, sem a délben pusztító ragálytól. Ha ezren esnek is el melletted, és tízezren jobbod felől, téged akkor sem ér el."
Zsoltárok könyve 91:1-7

Múlt hónapról átcsúszott és kifizetetlen számlák hevernek az asztalodon. Ahogy rájuk nézel két kérdés fogalmazódik meg benned: Hogyan? Miből? Egy váratlan betegség, ami keresztülhúzta életed összes számítását. Furcsa hangok az éjszakában, amik megrémítenek, és legszívesebben odabújnál hozzá, mint gyermekkorod vidám éveiben, de már nem lehet. Egy odaégett ebéd, amire annyit készültél, de semmi jó nem sült ki belőle. Régóta lejárt határidők a munkádban, és álmodban sem mered remélni, hogy valaha is utoléred magad. Bajok gondok, csak egy valami hiányzik: a megoldás.

Isten ma reggel azt suttogja a füledbe: "Nálam megtalálod! Én vagyok a megoldás! Én már jóllakattam 5000 embert 5 kenyérből és két halból. Ne, kérlek ne ingasd a fejed, hogy ez csak egy mese, mert én ott voltam, én láttam azoknak az embereknek az arcát, én adtam, és én is átéltem velük a csodát. Képes vagyok megtenni ugyanezt a te életedben is! Csak mondd el nekem, mi az, ami nyomaszt, ami félelemmel tölt el, és én melletted vagyok. Átölellek akkor is, ha nincs már melletted az a valaki, akinek az ölelésére vágysz. Biztonságot adok neked, és igazi nyugalmat, békét a szívedbe. Nem ígérem, hogy nem lesznek nehézségeid, csak azt, hogy melletted leszek, és ha akarod, nem kell ezeket egyedül hordoznod. Én állom a szavam, hát kérlek, bízd rám az életed, nálam oltalmat találsz!"

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

Gyakorlati teológia