Leeshet a kő a szívedről


„Nem mondja egy lakó sem:»Beteg vagyok.« A nép, amely ott lakik, elnyeri bűne bocsánatát.”
Ésaiás könyve 33:24
Voltál-e már olyan lelkiállapotban, amikor szó szerint érezted, hogy valami nagyon nyomja a szívedet, s mintha minden nehezedre esne? Ez az érzés szinte leblokkol minket, és ami a legrosszabb, legtöbbször nem látunk kiutat belőle. S ha valami/valaki ki nem mozdít ebből az állapotból, akár valamilyen betegséggel is végződhet, hiszen a „bánatos lélek…a csontokat is kiszárítja” (Példabeszédek könyve 17:22).
A Biblia gyakran összeköti a bűn és a betegség fogalmát. És nem véletlenül, hiszen mi is megtapasztaltuk már: a fokozott, nem szűnő bűntudat betegséghez vezethet.
Isten Igéje elénk tárja: lesz egy olyan idő, amikor a kő leesik a szívünkről, amikor a lelki és fizikai betegségek terhét nem kell tovább elviselnünk. Csodálatos állapot lesz az, szinte el sem tudjuk képzelni. De mi történik addig velünk? Vajon nem szakadunk meg bűntudatunk terhe alatt? Vajon már itt a Földön megszabadulhatunk a betegség karmaiból?
Dédnagypapám 93 éves korában halt meg. Utolsó évében többször átgondolta életét és minden bűnét Isten elé vitte. Készült az elköltözésre. Halála előtt 3 héttel megosztott velünk egy gondolatot, ami már hónapok óta nyugtalanította: „Vajon minden bűnömet megvallottam? Vajon Isten minden bűnömet megbocsátotta?” Aggodalmára Isten egy álommal válaszolt. Két fehér szalagot látott álmában, melyekre a következő 2 szó volt felírva: IRGALOM, KEGYELEM. Lelki békével ébredt, s ezzel a lelki békével hunyta le később szemét.
Isten kegyelme ma reggel is leveheti rólad a terhet, az Ő irgalma az az érintés, amire szükséged van, hogy leessen a bűntudat köve szívedről. Ha engeded, hogy megérintsen, ő felszabadít, és már ma élvezheted azt a lelki békét, ami az örök élet velejárója lesz.
Engedd, hogy megérintsen!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet