Istenfélelem-megelégedéssel!

„De valóban nagy nyereség az istenfélelem, megelégedéssel” I.Tim.6,6.





A mai világ nyereségorientált. Mindenki meg akar élni valahogy, és persze, ha lehet, minél jobban!
Tegnap egy vicces kiírást láttam egy presszó ajtaján: „Gyere be, igyál valamit, hogy ne halljál szomjam, én pedig ne halljak éhen!” Másvalaki pedig így vélekedett: „Elmegyek az orvoshoz, mert neki is élni kell valamiből, kiír egy receptet, elmegyek hát, hogy kiváltsam, mert a gyógyszerésznek is élnie kell. Majd a kiváltott gyógyszert kidobom, mert én is élni akarok…!” Igen! Egymásra vagyunk utalva! Szükségünk van a másik emberre! De vajon milyen kapcsolatom van velük? Milyen a pénzhez való viszonyom? A gyors meggazdagodásra, vagy a tisztességes életre törekszem?
A hívő ember tudja, hogy minden az Istené! Mi csak használói vagyunk a javaknak, amit kegyelemből ad, ami Teremtőnk! Így tehát felelős vagyok érte! Tudom, hogy mindennel el kell számolnom egyszer. Ha ennek tudatában élem mindennapjaimat, akkor nem leszek elégedetlen. Hálás szívvel fogadom Isten ajándékait, és nem zúgolódom amiatt, hogy talán nekem kevesebb van, mint a másiknak. Tudom, hogy az az Isten, aki megalkotott minket, gondoskodik is rólam, és megadja a szükséges javakat, amit gondol. Aki többet kapott, többért felelős, aki kevesebbet, azzal kell gazdálkodnia!
Emlékszem, amikor Isten elhívott lelkipásztori szolgálatra. Boldog voltam, hogy teljes időmben az evangélium szolgája lehetek. Nem kérdeztem, mennyi lesz a bérem, csak indultam oda, ahová az Úr küldött! Ez lassan már 22 éve…. Tisztán megmaradt az emlékeim között, amikor első alkalommal kaptam megélhetési támogatást. Ez pont egyharmada volt az előző havi béremnek, amikor még világi munkahelyen dolgoztam! Mégsem foglalkoztunk vele! Megtanultuk beosztani azt, amit az Úr rendelt számunkra!
Emlékszem, a szomszédnak tízszer annyi pénze volt, mint nekünk, mégis hó végén hozzánk jött kölcsönkérni. Isten azt a keveset jobban megáldotta, mint gondoltuk. Mindenre jutott, amire szükségünk volt!
Azt gondolom, hogy ez az igazi boldogság forrása. Amikor megelégedett tudsz lenni!
Ma reggel lehet, hogy fájó fejjel ébredtél, mert aggódsz a számlák miatt. Valóban, nem könnyű az élet! De ha megtanulsz hálát mondani a kevésért, Isten különleges módon fog gondoskodni rólad! Mondd el neki, ami fáj, és Ő megfelel. Tegnap, ma és mindörökké ugyanolyan szeretettel van irántad! Csak jöjj hozzá és Ő megfelel! Gazdag tárházából kirendeli, amire szükséged van! Sőt! Még többet is….

Kormos Tivadar begin_of_the_skype_highlighting     end_of_the_skype_highlighting

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

Gyakorlati teológia