Szükségem van Rád

" Az én Istenem pedig be fogja tölteni minden szükségeteket az ő gazdagsága szerint dicsőséggel a Jézus Krisztusban"
Filippi 4,19 (Új Protestáns fordítás)



Egyszer egy lány, frissen beköltözött az albérletébe, 300 km-l távolabb a megszokott helytől. Új környezetbe csöppent, tele kételyekkel, és mindennap hiányát érezve a barátoknak, családnak. Sokszor sírt. Magányos volt, úgy érezte hiába van ott, ahol van. 2 hónap elteltével egy szombat reggel a gyülekezetbe indulva kapja a hírt: 70.000 Ft. lett a fűtés számlája.

Mit akar az Isten? Az egész havi fizetés oda: egy darab fűtésszámlára. Mit akar az Isten, itt a világvégén, egyedül??? Pontosan szombat reggel, amikor a szolgálatba indul? A megnyugvás napján? Távol minden földi gondolattól? Ez benne van az Isten tervében?

Istennek van valami terve, vagy egyszerűen csúfot űz egy frissen végzett diplomással? Aki most kezdte el a lelkészi szolgálatát?Igen!

Minden Isten kezében van. Egy lakástulajdonos, aki részletfizetési lehetőséget ad. Manapság senki nem tesz ilyet, nem fizeti ki helyetted a számlád, nem ad időt, hogy megfizesd a tartozásod. De Isten más. Nem küld olyan csekket, amihez ne küldené a rávalót. Isten más. Még az embereket is megváltoztatja. Mert rajtuk keresztül szeret minket. Minden szükséget gazdaságosan orvosol. Mert jó, mert gazdag és az Övé az egész világ aranya. Aranya drágább a jegygyűrűdnél, pénze több mint a házad és szeretete túlcsordul.

Az a lány én voltam. És nem is olyan régen történt. De akkor értettem meg igazán milyen az az Isten, akinek tervei vannak velem. Azóta a leggazdagabb vagyok. Te is az vagy! Mert minden szükségre válaszol ma az Isten! Adj egy esélyt ma neki! Isten hatalmas!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

Gyakorlati teológia