A végén minden jóra fordulhat…..!

„És kipótolom néktek az esztendőket, a melyeket tönkre tett a szöcskő, a cserebogár és a hernyó és a sáska; az én nagy seregem, a melyet reátok küldöttem.” Jóel 2,25

Volt már valaha olyan érzésed, hogy elrontottad az életed? Semmi nem jött össze, és nemcsak nem úgy sikerültek a dolgok, ahogy eltervezted, de minden balul sült el?
Én már voltam így, és nem kívánom senkinek ezt az érzést! Minden összeomlott, nem volt semmi remény! Rá kellett jönnöm arra, hogy elrontottam életemet, és magamtól soha nem tudnék kikászálódni ebből a helyzetből. Ilyenkor csak egy megoldás volt: az Úrhoz jönni, ahogy vagyok. Nem mellébeszélni, nem erőlködni és erősködni, hogy azért mégiscsak eléggé ügyes, okos és szép vagyok, hanem jönni Hozzá úgy, mint egy kisgyermek, aki elrontotta játékát és nem tudja egyedül megcsinálni.

Izrael népe is ilyen helyzetben volt Jóel idejében! Életvitele, képmutatása, erkölcstelensége, bálványimádása teljesen rossz helyzetbe sodorta őket, ezért úgy tűnt, hogy Isten is elfordult tőlük. A termés tönkrement a természeti katasztrófák következtében, a gazdaság hanyatlott, az életszínvonal csökkent, az emberek egymáshoz való viszonya kegyetlenné vált. Ebben a nehéz időszakban mindenki csak magával törődött, a társadalom erkölcsi szintje hihetetlenül mély pontra jutott.
Ekkor szólítja meg Isten a népet! „Hát nem látod, mitől van ez? Eltértél a rendeléseimtől, áthágtad parancsolataimat és ide jutottál! De erről már előre szóltam szolgám Mózes által: …Ha pedig nem hallgatsz az Úrnak, a te Istenednek szavára, hogy megtartsad és teljesítsed minden parancsolatát és rendelését, a melyeket én parancsolok ma néked: reád jőnek mind ez átkok, és megteljesednek rajtad… Térj vissza hozzám! Szeretlek téged, gyermekem! Jót akarok neked, csak figyelj a szavamra! Ismerd be hibádat, és jöjj vissza hozzám, és én mindent jóra fordítok!”
Kedves Olvasó! Ha úgy érzed kilátástalan az életed, és semmi nem jött össze az elmúlt időszakban, próbáld ki a receptet! Gondold át életedet, hogy hol tértél le a igaz útról, és térj vissza hozzá! Ma még minden jóra fordulhat….

Kormos Tivadar

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

Gyakorlati teológia