A tiszta szem

„A test lámpása a szem. Ha azért a te szemed tiszta, a te egész tested világos lesz.”
(Máté evangéliuma 6. fejezet 22. vers)
Egyszer egy nő, mivel nagyon sietett valahová, szorosan követte autójával az előtte haladó járművet. Amikor annak vezetője a kereszteződésbe érve látta, hogy a lámpák sárgára váltanak, beletaposott a fékbe. A mögötte haladó nő bedühödött.

Dudált, kiabált, káromkodott, és még be is mutatott a férfinak. Dühöngése közben valaki kopogtatott az ablakán. Ahogy odanézett, megrémült, mert egy rendőr volt az.

Megkérte, hogy szálljon ki az autójából, és bevitte őt a kapitányságra, ahol leellenőrizték a nyilvántartásban, ujjlenyomatot vettek róla, és bezárták egy cellába.

Néhány óra múlva elengedték, és a rendőr, aki bevitte őt, a személyes tárgyait átadva ezt mondta: “Elnézést kérek a tévedésért, hölgyem! Épp az ön autója mögé álltam be, amikor annyira dudált, ízléstelen kézmozdulatokat és mocskos szavakat használt.

Ugyanakkor láttam a lökhárítón a >Mit tenne Jézus?<>Válaszd az életet!<, a hátsó szélvédőn pedig a >Gyere velem a istentiszteletre!< matricát, valamint a béke emblémát a csomagtartón, ezért azt feltételeztem, hogy ön lopta az autót.”

Nyilvánvalóan mindannyian találkoztunk már olyan emberekkel, akiknek az autóján keresztény matricák vannak, polcaikon keresztény könyvek sorakoznak, keresztény magazinokat olvasnak, keresztény filmeket néznek, de…

ha a szemükbe nézel, láthatod, hogy életüket nem hatja át Jézus szeretete. Gondolataikat, így életüket nem tudja beragyogni Jézus megváltásának öröme, így a nehézségek hamar megmutatják életük sötét oldalát, és hogy kereszténységük nem más, mint olcsó utánzat.

Hogy mit tehetsz, hogy a te ’szemed’, a gondolataid, a szíved, és az egész életed tiszta legyen?

Ne csak nézd Jézust, hanem éld meg az Ő életét!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet