Istené az ítélet

"Legyen azért az Úr ítélőbíró, és tegyen ítéletet közöttem és közötted, és lássa meg ;ő forgassa az én ügyemet és szabadítson meg engem kezedből"1 Sámuel 24:16

A fenti szavakat Dávid mondta Saulnak a "barlangos" gyilkossági helyzet után, ahol lehetősége nyílt Dávidnak, hogy Saul életét egy karsuhintással elvegye. Csak azért volt ellensége Saul Dávidnak, mert féltette tőle a királyi posztját, csak azért mert neki egy 0-val kevesebbet tulajdonítottak a táncoló asszonyok.

Nagyon fel tud minket kavarni, ha úgy érezzük tekintélyünk alább hagyott. Ha úgy érezzük, hogy az emberek mellőznek, lefokoznak, és másokat nagyobb figyelemmel tüntetnek ki, azonnal megszólal bennünk egy vészcsengő és értéktelennek érezzük magunkat. Ha van egy Dávid, akit ugyanúgy elhívott az Isten egy szolgálatra, ha van egy barát, aki sikeresebb nálam, ha van egy lány, aki sokkal vonzóbb mint én, akkor belül valami keserű érzés lesz úrrá a lelkemen:lefokoztak.

Saul is így érzett. Amikor néhányszor szembesült azzal a ténnyel, hogy Dávid megölhette volna magába szállt, de az nem sokáig tartott. Most is Dávid Istent hívja el döntő bírónak, Aki egyedül felhatalmazott az igazság eldöntésére. Isten az, aki igazán tisztán láthat ebben a helyzetben, aki meggyőzhetné Saul, hogy a legnagyobb ellensége nem Dávid, hanem ő saját magának az ellensége, mert az irigység, a rossz májúság, a rossz tekintet hosszú távon halált okoz.

Ne hagyd, hogy ma reggel elvegyék a kedvedet! A visszautasítás és ellenkezés szinte biztos, ha az ember valami nagyon fontosat vagy különlegeset tesz. Ha nekiállsz megvalósítani az álmaidat, sok ember (köztük azok, akik legjobban szeretnek) megpróbálnak visszatartani. De te tudd, hogy Isten elhívott és terve van veled!

Ne vedd el mások kedvét az élettől. Isten neked annyit ad, amennyire szükséged van. Ha az áldásokat és sikereket számolod, ne a mennyiségére, hanem a minőségére gondolj legelőször. Adj hálát mások sikeréért és bízd Istenre az ítéletmondást.

Legyen egy viszálymentes napod!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet