Az az egy fontos, legyetek jók most...

"Öltsetek tehát magatokra - mint Isten választottai, szentek és szeretettek - könyörületes szívet, jóságot, alázatot, szelídséget, türelmet."
Pál levele a Kolosséiakhoz 3:12

Divat. Egy folyamatosan változó dolog, ami örökké lázban tartja a világot, és pillanatok alatt leír téged, ha nem követed. Néhány éve még trapéz farmert akart és vett mindenki. Ma pont az ellentétét találjuk meg a piacon, minél szűkebb szárú, annál jobb. Nemrég még az volt a jó, ha a pólód derékig ér, ma pedig mindenki csípő alatti hosszúságút keres. A tavalyi divat színe a lila volt, az ideié már a türkiz. A kirakatok hívnak, hogy legyél napra kész, folyamatosan újítsd, cseréld a ruhatáradat, a cipőidet, vegyél minden télen új csizmát új télikabáttal, mert a tavalyi (bár igazából semmi baja nincs) de kiment már a divatból. És ugyanez játszódik le minden évszakban.

Nincs abban semmi rossz, ha megtalálod az arany középutat, és szeretsz jól kinézni. De akármennyi ruha is tölti meg a gardróbszekrényt, a kérdés marad ugyanaz: Mit vegyek fel? És a végén rájössz, hogy nincs egy göncöd sem...

Ma reggel képzeld el, hogy lelked ruhásszekrénye előtt állsz, és azon tanakodsz, milyennek is kéne lenned, mit kéne magadra, a lelkedre öltened. Isten ajánl valamit, ami soha nem megy ki a divatból.
Az először könyörületes szívet, hogy lásd meg a másik ember problémáját, szükségletét, és néha el tudj vonatkoztatni a saját fájdalmaidtól.
Másodszor jóságot kínál, hogy öltsd fel a lelkedre.  Tegyél jót másokkal, azért, hogy örömet okozz nekik!
Harmadszor alázatot ajánl, hogy helyesen ismerd Istent és önmagadat, és tudj hálát adni mindenért, ami az életben jutott neked.
Negyedszerre felvonultatja előtted a szelídséget, hogy néha próbálj meg a háttérben maradni, tudd helyesen kezelni a sikert és csalódást, és tudd, mindenért Istené a dicsőség.
Végül pedig eléd tárja a türelmet, azt, ami már nagyon sok ember lelki gardróbjából hiányzik, vagy egyszerűen csak berakta a "tedd el és ne vedd elő" holmik közé. Pedig enélkül hiányos az öltözékünk. Kell a türelem mások felé, hogy ne a saját tempónkban akarjunk velük menni, hanem legyünk készek néha lelassítani. Kell a türelem Isten felé, hiszen nem mindenkor úgy és akkor jön a válasz, ahogy és amikor mi szeretnénk. És szükségünk van türelemre önmagunk felé is, mert nem vagyunk szuperhősök.

Isten ma reggel egy teljes öltözéket ajánl fel neked. Minden benne van, amire szükséged van, és minden tökéletesen illik egymáshoz. Hát kövesd Isten divatját, és légy jó!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

Gyakorlati teológia