Isten védelmében
„De néktek a fejetek hajszálai is mind számon vannak. Ne féljetek azért, sok verébnél drágábbak vagytok.”
(Lukács evangéliuma 12. fejezet 7.vers)
A tömegtermelés korában élünk. A gyárak egymás után ontják az egyszer használatos dolgok millióit. Hiszen nem a tartósság a cél, hanem a mennyiség. Persze igaz, ezáltal olcsóbban jutunk hozzá az árucikkekhez, no de milyen áron…

Az egyedi holmiknak az értéke pontosan abban áll, hogy nincs belőlük még egy ugyanolyan a világon és nem egy élettelen mechanikus szörnyeteg ’hozza világra’, hanem emberi kéz.

Ám ma, ha elromlik ez vagy az; azt mondjuk nem baj, van másik, majd veszek egyet a boltban, vagy egy tucatot. A legnagyobb probléma azonban az egésszel az, hogy ez a gondolkodás elvezet a ’nincs pótolhatatlan ember’ frázisig.

Mindenki pótolható? Aki már vesztette el valamely családtagját, aki maradt már egyedül az életben, mert mindenki kihátrált mögüle, az valószínűleg, másképp gondolkodik.

A Biblia pedig még egyértelműben beszél arról, hogy Isten szemében mekkora értéket képviselünk.

Saját kezével formált meg és mikor elromlottunk akkor sem dobott el magától, mondva; - Hát ez nem sikerült, majd szerzek egy másikat, egy jobbat, egy szebbet…

Jézus értünk hozott áldozata mutatja be igazán mennyit ér az ember. Ahogy Péter apostol írja: „Tudván, hogy nem veszendő holmin, ezüstön vagy aranyon váltattatok meg a ti atyáitoktól örökölt hiábavaló életetekből; Hanem drága véren, mint hibátlan és szeplőtlen bárányén, a Krisztusén.” (1Pét.1:18-19)

Igen, de nemcsak a követőiért, nemcsak a barátaiárt halt meg, hanem kivétel nélkül, mindenkiért.

Milyen nagy öröm ez; Az Örökkévaló számára te is azok közé a kincsek közé tartozol, akikért nem kevesebbet, minthogy életét áldozta.

Az örömön túl azonban ez új értékszemléletet is kell, hogy feltételezzen részedről, mégpedig, hogy minden embertársadra úgy tekints, mint akiért Jézus meghalt.

Éppen ezért járj ma nyitott szemmel, hogy meglásd ezt az értéket embertársaidban, és így együtt formálódjunk az Ő képmására!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet