Higgy a győzelemben!

”És láttam új eget és új földet, mert az első ég és az első föld elmúlt... Aki győz, örökölni fogja mindezt, és Istene leszek annak, az pedig fiam lesz.”
Jelenések 21:1,7

2008. szeptember 21-én vasárnap Felipe Massa a Formula-1 első villanyfényes szingapúri versenyén, bombabiztos első helyét veszítette el egy buta hiba miatt, amit a csapat követett el tankolás közben. Szegény Massa csak a 18. helyre tudott visszajönni. Ezzel el is veszítette az esélyt, hogy megnyerje a futamot.

Mindannyian győzni szeretnénk. Erre neveltek, erről szól az egész világ. Csak az erősek tudnak érvényesülni. Légy mindenben a legjobb! Egy ideig talán még lehet élvezni az örökös versenyfutást, de eljön az idő, amikor terhessé válik az öldöklő küzdelem a vetélytársakkal az élet versenypályáin.

És akkor még a Biblia is meg akar versenyeztetni. „Ha győztesként futsz be a célba, akkor Istened leszek, gyermekemmé fogadlak. Ha viszont második vagy, szó sem lehet minderről. Nincs alku! Vagy győzöl, vagy mehetsz más Istent keresni.” Vajon tényleg erről szólna az Isten országát bemutató leírás befejező szakasza?

Úgy gondolom, nem. Vagyis csak részben. El kell mondani, hogy a bűn feletti győzelemnek ára van, súlyos ára! Ezt Jézus Krisztus fizette meg értünk és helyettünk a Golgotán. Dicsőség Neki ezért!

Miben áll a mi részünk a győzelemhez vezető úton? Általában két részre osztjuk a csatát. Egyrészt beszélünk arról, hogy el tudjuk-e fogadni Isten ajándékát, a kegyelemből való üdvösséget, másrészt a tényleges harcra gondolunk, amelyet meg kell vívnunk önmagunkkal. Pedig e kettő egy és ugyanaz. Nem tudod elfogadni Isten ajándékait addig, amíg önző lényed az Atya nélkül akar helytállni. És önmagad legyőzése se megy anélkül, hogy ne lennél teljesen bizonyos abban, hogy edződ (azaz Jézus) megtanított a győztes fogásokra. Az Ő győzelme a kulcs. Tudja, hogy kell győzni. Amikor nem találod a sebességet azonnal segít és a verseny végén együtt látjátok meg a kockás zászlót.

A döntő fontosságú kérdés, hogy hiszel-e? Hiszed-e, hogy Jézus vére győzelmed záloga, hiszed-e, hogy Vele meg tudod csinálni?

Imádkozom Érted, hogy jó versenyed legyen ma.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet